Banner website

DNA Storytellers Café
Een plek waar verhalen verbinden en inspireren 

Het DNA Storytellers Café, gelegen op de Roentgenstraat 25 in Rotterdam, biedt een unieke ruimte waar een breed scala aan verhalen een podium krijgt. Van inspirerende verhalen en succesverhalen tot persoonlijke en confronterende verhalen over schaamte, taboes, huiselijk geweld en criminaliteit – het café wil een inclusieve omgeving creëren waar diverse verhalen worden omarmd. Het motto van DNA Storytellers: “stories create communities” staat hier centraal.

Het café zal in het begin alleen open zijn op aanvraag en tijdens speciale evenementen. In de toekomst streeft DNA Storytellers ernaar om doordeweeks elke dag open te zijn, waarbij de programmering divers zal zijn en voor ieder wat wils biedt.

De programmering van het café zal verschillende activiteiten omvatten, zoals onderwijsprogramma's overdag voor scholieren en studenten, waarbij het DNA Storytellers laboratorium de mogelijkheid biedt om persoonlijke verhalen te onderzoeken en te delen.

Op 20 juni vindt de tweede Storytelling Night plaats. Ga voor meer informatie en tickets naar: www.dnastorytellers.nl/agenda/

Een plek voor verhalen en community building

Het café zal in het begin alleen open zijn op aanvraag en tijdens speciale evenementen. In de toekomst streeft DNA Storytellers ernaar om doordeweeks elke dag open te zijn, waarbij de programmering divers zal zijn en voor ieder wat wils biedt. De programmering van het café zal verschillende activiteiten omvatten, zoals onderwijsprogramma's overdag voor scholieren en studenten, waarbij het DNA Storytellers laboratorium de mogelijkheid biedt om persoonlijke verhalen te onderzoeken en te delen.

Het café biedt ook verhuurmogelijkheden voor verschillende evenementen, waaronder optredens van spoken word artiesten, dichters en stand-up comedy. Met een capaciteit van maximaal 60 zittende personen en 150 staande personen, belooft het café een levendige ontmoetingsplek te worden.

De catering in het café wordt verzorgd door verschillende lokale bewoners, waardoor het café niet alleen een plek is voor verhalen maar ook voor community-building. Het café zal wekelijks openstaan voor bewoners uit de wijk, met speciale aandacht voor jongeren die hun creativiteit willen uiten met muziek, theater, dans en andere kunstvormen.

DNA Storytellers Café is een initiatief van Archell Thompson (oprichter DNA Storytellers), Jochem Bus en Dylan Djoenaedi. DNA Storytellers Café is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère, Theater Walhalla, Hogeschool Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam en diverse scholen, onderwijsinstellingen en wijkorganisaties.

Contact

Is je interesse gewekt of ben je op zoek naar meer informatie of de huurmogelijkheden van het DNA Storytellers Café? Neem dan contact met ons op via dit formulier. 

Stel een vraag